Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med kokos

Kyckling- och kokosgryta från Tanzania. Piri piri-såsen varierar i styrka beroende på vilket fabrikat som används. Smaka dig fram till lagom styrka.

Kycklinggryta med kokosKycklinggryta med kokosKycklinggryta med kokos
Foto: Allt om Mat

Kycklinggryta

  • 1 kgkycklinglårfilé- eller kycklingfilé
  • 2lökar- gula
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskjordnötsolja
  • 1 burktomater- (400 g) Vkrossade eller passerade
  • 2 msktomatpuré
  • 5 dlkokosmjölk
  • 0,75 dlmango chutney
  • 2 tsksalt
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 1 mskingefära- färsk, riven
  • 13 mskpiri piri-sås

Till garnering

  • 2mango
  • 1 dlkokosflingor

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i strimlor eller bitar. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn kyckling och lök i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta.

  2. Häll över tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney, salt, kardemumma, ingefära och piri piri. Låt grytan sjuda under lock 15 min. Smaka eventuellt av med mer piri piri.

  3. Skär mangon i småbitar och strö lite av den och kokosflingor över grytan. Servera resten i småskålar bredvid.

Vad tyckte du om receptet?