Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med franska smaker

Kycklinggryta passar perfekt när du vill bjuda på något värmande och smakrikt utan att krångla till det.

Kycklinggryta med franska smaker
Kycklinggryta med franska smaker
Kycklinggryta med franska smaker
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1kyckling- hel, cirka 1,2 kg
  • smör- att steka i
  • salt
  • peppar
  • 1 tsktimjan- ev mer
  • 1 tskrosmarin- ev mer
  • 4 msktomatpuré
  • 4 dlvatten- + 2 hönsbuljongtärningar
  • 150 gchampinjoner
  • 10steklökar
  • 1 pktbacon
  • 1apelsin- finrivet skal

Servering

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 6-7 jämnstora bitar. Stek kycklingen runtom i en stekpanna. Salta, peppra och lägg över kycklingen i en gryta.

  2. Tillsätt timjan, rosmarin, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.

  3. Låt kycklinggrytan koka under lock i 40 minuter. Dela champinjonerna i halvor och skala löken. Skär eller klipp baconen i bitar.

  4. Stek champinjoner, lök och bacon i en stekpanna. Tillsätt champinjoner och lök till grytan när det återstår 10 minuter.

  5. Avsluta med att röra ner bacon och apelsinskal. Smaka av med eventuellt salt och mer örtkryddor.

  6. Servera kycklinggrytan med kokt ris och en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Kycklinggryta med soltorkade tomater
Det här receptet på fransk kycklinggryta innehåller örtkryddor och apelsin som ger smak åt den här mustiga och supergoda kycklingrätten. Den går också förvånansvärt fort att laga och är extra god dagen efter.

Läs också: Fransk kycklinggryta med rimmat sidfläsk
En gryta i fransk anda att njuta av.

Recept från Mitt kök