När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1kyckling- hel, cirka 1,2 kg
smör- att steka i
salt
peppar
1 tsktimjan- ev mer
1 tskrosmarin- ev mer
4 msktomatpuré
4 dlvatten- + 2 hönsbuljongtärningar
150 gchampinjoner
10steklökar
1 pktbacon
1apelsin- finrivet skal
Servering
ris
sallad
Gör så här
Dela kycklingen i 6-7 jämnstora bitar. Stek kycklingen runtom i en stekpanna. Salta, peppra och lägg över kycklingen i en gryta.
Tillsätt timjan, rosmarin, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.
Låt kycklinggrytan koka under lock i 40 minuter. Dela champinjonerna i halvor och skala löken. Skär eller klipp baconen i bitar.
Stek champinjoner, lök och bacon i en stekpanna. Tillsätt champinjoner och lök till grytan när det återstår 10 minuter.
Avsluta med att röra ner bacon och apelsinskal. Smaka av med eventuellt salt och mer örtkryddor.
Servera kycklinggrytan med kokt ris och en sallad.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,5 · 94 röster)
Läs också: Kycklinggryta med soltorkade tomater Det här receptet på fransk kycklinggryta innehåller örtkryddor och apelsin som ger smak åt den här mustiga och supergoda kycklingrätten. Den går också förvånansvärt fort att laga och är extra god dagen efter.