Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med curry

Recept på krämig kycklinggryta med bland annat curry, crème fraiche och paprika som är supergod, mättande, och mycket enkel att göra. Servera med t ex bröd, ris eller bulgur och en grönsallad. 

Kycklinggryta med curry
Kycklinggryta med curry
Kycklinggryta med curry
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 2gula lökar
  • 1röd paprika
  • 1 msksmör
  • 12 mskcurry
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 dllätt crème fraiche
  • 2 dlvatten
  • 2 mskjapansk soja

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. 

  3. Stek kycklingen i smör i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa med ca 2 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten och soja. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Servera grytan med ris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök