Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling i gryta med het piri-piri. I ursprungsreceptet ska det egentligen vara tio piripiri, men för de som är mindre bevandrade i stark mat kan det vara bra att börja med halva mängden. Receptet går bra att förbereda.
Skala och tärna löken grovt. Fräs den smör i en stor gryta och blanda ner tomatpuré. Lägg i kycklingen. Smula över buljongtärningarna och häll över vattnet. Lägg i kryddorna och koka kycklingen hel under lock ca 50 minuter eller till dess benen lossnar från köttet.
Lyft upp kycklingen och sila spadet. Dela kycklingen i 6-8 mindre bitar. Häll tillbaka spadet i grytan.
Skala och dela potatisen i bitar och lägg ner dem i spadet. Koka tills potatisen är mjuk. Red av med maizena utrört i lite vatten. Lägg i kycklingbitarna och hetta upp grytan. Servera med ris.