Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta med chili

Kyckling i gryta med het piri-piri. I ursprungsreceptet ska det egentligen vara tio piripiri, men för de som är mindre bevandrade i stark mat kan det vara bra att börja med halva mängden. Receptet går bra att förbereda.

Kycklinggryta med chili
Kycklinggryta med chili
Kycklinggryta med chili
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1kyckling- hel färsk
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 1,25 dltomatpuré
  • 4 tärningarhönsbuljong
  • 1,5 lvatten
  • 5piri-piri (chilifrukter)- torkade. (hackade, behåll kärnorna)
  • 0,5salt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2potatisar
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 mskvatten

Tillbehör

  • ris- eller couscous

Gör så här

  1. Skala och tärna löken grovt. Fräs den smör i en stor gryta och blanda ner tomatpuré. Lägg i kycklingen. Smula över buljongtärningarna och häll över vattnet. Lägg i kryddorna och koka kycklingen hel under lock ca 50 minuter eller till dess benen lossnar från köttet.

  2. Lyft upp kycklingen och sila spadet. Dela kycklingen i 6-8 mindre bitar. Häll tillbaka spadet i grytan.

  3. Skala och dela potatisen i bitar och lägg ner dem i spadet. Koka tills potatisen är mjuk. Red av med maizena utrört i lite vatten. Lägg i kycklingbitarna och hetta upp grytan. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?