Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklinggryta med chèvre och sparris. Kycklinggrytan kan göras nästan helt klar i god tid. När det är middagsdags är det bara att värma och lägga i grönsakerna.
Skär kycklingen i åtta bitar. Ta eventuellt bort skinnet.
Skala och hacka löken, fräs den i 1 msk smör i en gryta ca 3 min. Bryn kycklingen runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Lägg kycklingen i gryta. Häll över vin och vatten, låt sjuda under lock ca 30 min, tills kycklingen är genomkokt.
Ta upp kycklingen på ett fat. Smula ner osten i skyn och rör tills den smält. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt kallna om den ska serveras senare.
Grönsaker: Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar. Halvera sockerbönorna på längden. Ansa och halvera salladslöken. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt salladslöken koka med ca 30 sekunder. Spola hastigt av sparris och lök i kallt vatten och lägg dem i en plastpåse.
Värm kycklinggrytan före servering. Vänd ner grönsakerna i grytan och låt dem bli varma. Servera grytan med vildris.