Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklinggryta med bacon, äpple och dragon. Välj gärna en fast äppelsort, som Gravensteiner eller Ingrid Marie, som har en god syrlig smak.
Putsa kycklinglårfiléerna och och linda baconskivorna runt dem. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala och skiva löken. Hacka dragonen.
Stek äppelbitarna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Lägg dem på ett fat. Fräs löken i 1 msk smör tills den mjuknat. Lägg den på ett fat.
Stek kycklingen runt om i 1 msk smör 2–3 min, så att den får färg. Krydda med salt och peppar. Lägg i löken och hälften av dragonen och häll i cidern. Tillsätt senap och buljongtärning. Koka upp och låt grytan sjuda under lock ca 20 min.
Blanda ner äppelbitar och crème fraiche i grytan. Strö över resten av dragonen och servera med ris och sallad.
Tips! Tycker du att grytan är för tunn, red den med 2 msk Maizena majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.