Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta

Recept på lättlagad kycklinggryta. Inget extra fett behövs då både kyckling och grönsaker kokas i buljongen. Servera gärna bröd till och en frukt till dessert för att måltiden ska bli komplett.

Kycklinggryta
Kycklinggryta
Kycklinggryta
Foto: Svante Sjostedt

Ingredienser

  • 1 tärninghönsbuljong
  • 3 dlvatten
  • 2potatisar
  • 2morötter
  • 250 gkycklinglårfilé
  • 2rosmarin- kvistar
  • 3lagerblad
  • 5grön sparris
  • 4salladslökar
  • 80 gspenat- färsk

Gör så här

  1. Lös buljongtärningen i det kokande vattnet. Skala och skär potatis och morötter i klyftor och stavar.

  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Koka kyckling, potatis, morötter, rosmarin och lagerblad ca 6 min på svag värme.

  3. Skölj och skär sparris och salladslök i mindre bitar. Tillsätt dem i grytan och låt sjuda ca 3 min tills sparrisen känns mjuk. Vänd ner spenaten.

  4. Servera i varma soppskålar.

Vad tyckte du om receptet?