Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggratäng tandoori med naanbröd

Kycklinggratäng med indiska influenser. Serveras med naanbröd.

Kycklinggratäng tandoori med naanbröd
Kycklinggratäng tandoori med naanbröd
Kycklinggratäng tandoori med naanbröd
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 stkycklingfiléer
  • 1 msksmör
  • 1,5 tsksalt
  • 3 dlkokosmjölk- extra creamy
  • 1 dlcurrypasta- tandoori indisk, Patak's
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)

Till servering

  • basmatiris- kokt
  • mango chutney
  • gurka
  • sallad

Naanbröd

  • 25 gjäst
  • 1,5 dlvatten
  • 1,5 dlturkisk yoghurt
  • 1 tsksalt
  • 2 msksolrosolja
  • 1 tskhonung- eller vit sirap
  • 7,5 dlvetemjöl

Pensling

  • 25 gsmör- smält
  • 1 stvitlöksklyfta- finhackad
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skär och dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta.

  2. Vispa samman kokosmjölk, tandoori currypasta och majsstärkelse i en skål. Häll blandningen över kycklingen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen, 225 grader, cirka 25 minuter tills filéerna är genomstekta. Ös såsen över kycklingen ett par gånger under stekningen.

  3. Servera med kokt basmatiris, mango chutney, gurkbitar och strimlad sallad och varmt naanbröd till att suga upp den goda såsen med.

  4. Naanbröd: Smula jästen i en degbunke. Rör ner vatten, yoghurt, olja och honung. Arbeta in mjölet till en mjuk och smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 45 minuter.

  5. Ta upp och knåda degen på bakbordet. Dela den i 4 bitar och forma till avlånga bullar. Kavla ut bitarna till 1/2 cm tjocka avlånga bröd. Baka på förvärmd plåt mitt i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter.

  6. Pensla bröden med smält smör blandat med vitlök och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök