Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggratäng med örttäcke

En krämig och god pastagratäng för hela familjen. Här är det bäst med fryst blad­spenat, eftersom färsk spenat minskar väldigt mycket i volym när den värms upp.

Kycklinggratäng med örttäcke
Kycklinggratäng med örttäcke
Kycklinggratäng med örttäcke
Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gpasta- som skruvar eller penne
  • 300 gbladspenat- fryst
  • salt
  • peppar
  • 1grillad kyckling
  • 1 pktbacon

Ost- & örttäcke

  • 3 dlcrème fraiche- lätt
  • 100 gost- riven
  • 1 dlgräslök- finhackad
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • 1 tskdragon- torkad
  • 1,5 msksenap- svensk
  • 2 krmströsocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Tina spenaten i en kastrull, låt det mesta av vätskan koka bort. Salta och peppra.

  3. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela baconen i bitar och stek det i stekpannan.

  4. Blanda lätt crème fraiche, ost, gräslök, persilja, dragon, senap, socker, salt och peppar till en röra.

  5. Varva pasta, spenat, kyckling och bacon i en smord ugnsfast form. Bred på ost- och örttäcket och gratinera alltsammans i cirka 20 minuter.

  6. Servera gärna gratängen med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök