Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggratäng - recept med gnocchi

Recept på kycklinggratäng med grönkål och gnocchi.

Kycklinggratäng - recept med gnocchiKycklinggratäng - recept med gnocchiKycklinggratäng - recept med gnocchi
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 ggnocchi- färsk
  • 1grillad kyckling
  • 1gul lök
  • 2 mskrapsolja
  • 1 förpgrönkål- strimlad, 275 g
  • 2 dlcrème fraiche paprika & chili
  • 1 dlgrädde- + vatten
  • 2 mskkycklingfond
  • salt- peppar
  • 2 dlost- riven

Till garnering

  • 1orange paprika
  • 1paprika- gul
  • persilja

Gör så här

  1. Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i en stekpanna med olja till löken är mjuk. Tillsätt grönkålen och fräs tillsammans, 5 minuter.

  3. Blanda ner kyckling, crème fraiche, grädde, vatten och kycklingfond. Låt blandningen bli varm. Salta och peppra. Rör ner gnocchin och lägg över allt i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Garnera med bitar av orange och gul paprika och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer gratänger? Spana in några av våra favoriter här:

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker