Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggratäng med baguettetäcke

Recept på kycklinggratäng med baguettetäcke. Brödskivorna ger en knaprigt god topping till gratängen.

Kycklinggratäng med baguettetäcke
Kycklinggratäng med baguettetäcke
Kycklinggratäng med baguettetäcke
Foto: Ulrika Pousette

Kycklinggratäng med baguettetäcke

  • 4kycklingfiléer- (à 150 g)
  • 2gula lökar
  • 2squash- gärna 1 gul och 1 grön
  • 2 mskolivolja
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 0,5 dltomatpuré
  • 5 dlvatten
  • 2 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Täcke

  • 0,5baguette- (ca 150 g)
  • 1 mskolivolja
  • 100 glagrad ost- riven (17%)

Tillbehör

  • 1 påsegröna salladsblad- (80 g)
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka löken. Ansa, dela och skär squashen i halvmånar. Stek kycklingen i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Ta upp på en tallrik.

  2. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt squashen och fräs ca 3 min. Smula över buljongtärningen. Tillsätt tomatpurén och fräs ca 1 minut. Späd med vattnet och koka ca 3 min. Blanda i kycklingen och koka 5–8 min. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på grill 175 grader.

  3. Skiva baguetten. Lägg kycklingröran i en ugnssäker form. Fördela baguetteskivorna över. Ringla över olja och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Servera med grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?