Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfritter med tomat- och majssalsa

Vill du planera dagen innan? Förbered då tomat- och majssalsan dagen innan.

Kycklingfritter med tomat- och majssalsa
Kycklingfritter med tomat- och majssalsa
Kycklingfritter med tomat- och majssalsa
Annika Broman

Kycklingfritters

  • 500 gkalkonfärs- kyckling- eller
  • 1,5 msklimesaft
  • 1,5 tskröd chili- finhackad
  • 1,5 dlpurjolök- finstrimlad, eller salladslök
  • 3 mskfisksås
  • 1 stäggvita
  • 2 mskkokos
  • 2 tsksvartpeppar
  • 0,75 dlmjölk
  • rapsolja- att steka i

Tomat- och majssalsa

  • 1 stmajs- burk stor
  • 800 gtomater- valfria
  • 0,5 stlime- saft från
  • 0,3 ströd chili- finhackad
  • 1 knippasalladslök
  • 2 stvitlöksklyftor- finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman kyckling- eller kalkonfärsen med limejuice, chili, purjolök, fisksås, äggvita, kokos, svartpeppar samt mjölk. Blanda noga till en slät smet.

  2. Skär tomaterna i mindre klyftor (om tomaterna är små, hacka annars tomaterna fint) och strimla salladslöken. Blanda samman med majs, limesaft, chili och vitlök. Smak av med salt och peppar samt eventuellt mer limesaft.

  3. Hetta upp en stekpanna med rikligt med rapsolja och provstek lite kyckling- eller kalkonfärs tills den fått fin färg på båda sidor och är genomstekt. Smaka av och krydda eventuellt upp färsen med salt, peppar eller lite limesaft. Klicka därefter ut små högar av färsen (den är ganska lös) i stekpannan och stek i cirka 3 minuter på vardera sida eller tills de fått fin färg på båda sidor. Servera genast tillsammans med tomat- och majssalsa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök