Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God och vårig rätt med kyckling som får sjuda med kryddor och grönsaker.
Koka upp vattnet i en gryta tillsammans med saltet. Skölj av kycklinglåren i kallt vatten. Lägg ner dem i det kokande vattnet och sänk sedan värmen, så att vattnet sjuder. Tillsätt vitpeppar, purjolök, morot, lagerblad och persilja. Låt köttet sjuda, cirka 30 minuter.
Ta upp köttet och lägg i en skål. Sila buljongen och koka ihop till 6 deciliter. Koka morötterna i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Lägg i sockerärter och salladslök den sista minuten. Ta upp grönsakerna med hålslev och kyl dem snabbt i en skål med isvatten.
Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet under omrörning. Späd med buljongen under omrörning. Låt såsen koka 3 minuter. Smaksätt såsen med citronsaft och socker. Vispa ihop grädde och äggula och rör ner i såsen. Såsen får inte koka mer. Tillsätt dillen strax före serveringen. Värm grönsakerna. Lägg kycklinglåren, lite av grönsakerna i en serveringsform och häll över den varma såsen. Garnera med citronzest och extra dill. Servera med resten av grönsakerna och kokt färskpotatis.
Recept från Mitt kök