Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling stekt med citron och citronpeppar tillsammans med tagliatelle på zucchini. Zucchinitagliatellen, även kallad zucchinipasta, ska helst serveras i varma tallrikar, den kallnar fort. Använd gärna både gul och grön zucchini.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och klappa in citronskalet. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja i en stekpanna. Lägg på ett tättslutande lock och stek på medelvärme ca 8 min på båda sidor tills de får fin färg. Efterstek ca 10 min tills kycklingen är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70°. Håll filéerna varma.
Ansa och skär zucchinin i långa, tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Strö över salt och låt stå ca 15 min. Lägg skivorna i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt dem rinna av.
Smält smöret i en stekpanna. Fräs nötterna lätt gyllenbruna under omrörning ca 1 minut. Lägg i vitlöksklyftorna och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt citronsaft, vatten och örter och rör om.
Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kycklingfiléer och bröd.