Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfiléer med zucchinipasta

Kyckling stekt med citron och citronpeppar tillsammans med tagliatelle på zucchini. Zucchinitagliatellen, även kallad zucchinipasta, ska helst serveras i varma tallrikar, den kallnar fort. Använd gärna både gul och grön zucchini.

Kycklingfiléer med zucchinipasta
Kycklingfiléer med zucchinipasta
Kycklingfiléer med zucchinipasta
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (à 125 g)
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskcitronpeppar
  • 1citron- finrivet skal
  • 1 tskrapsolja

Tagliatelle

  • 2zucchini- gula
  • 2zucchini- gröna
  • 2 tsksalt

Örtröra

  • 2 msksmör
  • 2vitlöksklyftor- skivade
  • 4 mskpinjenötter
  • 1citron
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 dlpersilja- finhackad
  • 0,5 dlsalladslök- finhackad
  • 3 mskbasilika- finhackad
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4 skivorfullkornsbröd

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och klappa in citronskalet. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja i en stekpanna. Lägg på ett tättslutande lock och stek på medelvärme ca 8 min på båda sidor tills de får fin färg. Efterstek ca 10 min tills kycklingen är genomstekt, innertemperaturen ska vara 70°. Håll filéerna varma.

  2. Ansa och skär zucchinin i långa, tunna skivor med hjälp av osthyvel eller mandolin. Strö över salt och låt stå ca 15 min. Lägg skivorna i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt dem rinna av.

  3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs nötterna lätt gyllenbruna under omrörning ca 1 minut. Lägg i vitlöksklyftorna och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt citronsaft, vatten och örter och rör om.

  4. Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kycklingfiléer och bröd.

Vad tyckte du om receptet?