Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingfiléer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre. Grönsakerna kan också stekas i ugnen om det är ont om plats på grillgallret.
Putsa och skär kycklingen i ca 3 cm breda bitar. Grovhacka valnötterna. Blanda honung, olja, salt och peppar. Rulla kycklingen först i honungsoljan och sedan i nötterna.
Sallad: Skär zucchinin i skivor på längden. Kärna ur och skär paprikan i breda remsor. Skala och skär löken i klyftor.
Grilla grönsakerna direkt ca 10 min. Lägg dem i en skål. Ringla över 2 msk olja och vinäger och strö över 1 tsk flingsalt.
Skär brödet i grova bitar. Stek i 2 msk olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Strö över 1 tsk flingsalt.
Grilla kycklingfiléerna indirekt (vid sidan av glöden) ca 15 min, tills innertemperaturen är 68°.
Lägg kycklingen på grönsakerna, smula över osten. Strö över krutonger och timjan.