Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre

Recept på kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre. Grönsakerna kan också stekas i ugnen om det är ont om plats på grillgallret.

Kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre
Kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre
Kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre
Recept på kyckling­filéer med valnötshonung, grillad grönsakssallad och chèvre. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1 dlvalnötter
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 2zucchini
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 1rödlök
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskflingsalt- + 1 tsk
  • 200 gsurdegsbröd
  • 150 gchèvreost

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i ca 3 cm breda bitar. Grovhacka valnötterna. Blanda honung, olja, salt och peppar. Rulla kycklingen först i honungsoljan och sedan i nötterna. 

  2. Sallad: Skär zucchinin i skivor på längden. Kärna ur och skär paprikan i breda remsor. Skala och skär löken i klyftor. 

  3. Grilla grönsakerna direkt ca 10 min. Lägg dem i en skål. Ringla över 2 msk olja och vinäger och strö över 1 tsk flingsalt.

  4. Skär brödet i grova bitar. Stek i 2 msk olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Strö över 1 tsk flingsalt.

  5. Grilla kycklingfiléerna indirekt (vid sidan av glöden) ca 15 min, tills innertemperaturen är 68°. 

  6. Lägg kycklingen på grönsakerna, smula över osten. Strö över krutonger och timjan. 

Vad tyckte du om receptet?