Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfiléer med citrussås

Kycklingfiléeerna är färdiga vid ca 70° innertemperatur, kontrollera gärna med stektermometer. 

Kycklingfiléer med citrussås
Kycklingfiléer med citrussås
Kycklingfiléer med citrussås

Ingredienser

  • 2apelsiner- färskpressad saft
  • 1lime- färskpressad saft
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 tsktimjan- torkad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 1citron
  • 16kumquat
  • 1 mskrapsolja
  • 2 mskhonung
  • 3 tsksmör

Garnering

  • 4 kvistartimjan

Gör så här

  1. Blanda apelsin- och limesaft, balsamvinäger, smulad timjan, salt och peppar i en bunke. Vänd ner kycklingfiléerna. Låt marinera ca 30 min.

  2. Tvätta citron- och kumquatfrukterna väl. Dela och skär citronen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Halvera kumquatfrukterna.

  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna under lock ca 5 min på varje sida. Tillsätt citrusfrukterna och stek ca 5 min, rör om då och då.

  4. Ta upp kycklingen och frukten och lägg på ett varmt serveringsfat. Späd i pannan med marinaden, tillsätt honungen och sjud under omrörning till simmig konsistens ca 5 min. Ta pannan från värmen och vispa i smöret, en tsk i taget. Häll såsen över kycklingen. Garnera med timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?