Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingfiléeerna är färdiga vid ca 70° innertemperatur, kontrollera gärna med stektermometer.
Blanda apelsin- och limesaft, balsamvinäger, smulad timjan, salt och peppar i en bunke. Vänd ner kycklingfiléerna. Låt marinera ca 30 min.
Tvätta citron- och kumquatfrukterna väl. Dela och skär citronen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Halvera kumquatfrukterna.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna under lock ca 5 min på varje sida. Tillsätt citrusfrukterna och stek ca 5 min, rör om då och då.
Ta upp kycklingen och frukten och lägg på ett varmt serveringsfat. Späd i pannan med marinaden, tillsätt honungen och sjud under omrörning till simmig konsistens ca 5 min. Ta pannan från värmen och vispa i smöret, en tsk i taget. Häll såsen över kycklingen. Garnera med timjankvistar.