Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stek kycklingen så tätt inpå serveringen som möjligt så den behåller saftigheten. Den behöver inte vara varm men heller inte iskall. Gör gärna strösslet precis innan servering.
Sätt ugnen på 125°. Skala och halvera vitlöksklyftorna på längden. Grovhacka timjanen.
Fräs vitlök och timjan i smör och olja ca 1 minut. Lägg i kycklingfiléerna, några åt gången och stek så att de få fin färg på båda sidor. Ös med smör– och oljeblandningen. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
Tillaga kycklingen mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 25 min. Ta ut och låt svalna.
Snitta chorizon längs med och skrapa ut innanmätet. Smula det i en torr stekpanna och stek det i sitt eget fett tillsammans med pinjenötterna 5–6 min på medelvärme tills korvsmulet är genomstekt. Lägg fräset på dubbelt hushållspapper för att rinna av och svalna. Blanda i persiljan.
Skär kycklingen i 1/2 cm breda skivor och lägg på ett fat. Fördela strösslet ovanpå.