Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfiléer med bulgur- och kikärtssallad

Till denna kyckling- och kikärtssallad passar bulgur perfekt. Bulgur är rikt på proteiner, mineralämnen och vitaminer.

Kycklingfiléer med bulgur- och kikärtssalladKycklingfiléer med bulgur- och kikärtssalladKycklingfiléer med bulgur- och kikärtssallad

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer
  • 1 mskvetemjöl
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar
  • 0,5 mskolivolja
  • 1 tskcitronskal- finrivet, av en välborstad citron
  • 2 mskpersilja- finhackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad

Sallad

  • 1,5 dlbulgur
  • 0,25rödlök
  • 1morot- (ca 100 g)
  • 3salladslök
  • 0,5 burkkikärter- avrunna (à 400 g)
  • 2 mskpersilja- grovstrimlad
  • 0,5 mskolivolja
  • 2 mskcitronsaft- färskpressad
  • 0,75 tsksalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. Skala och finstrimla rödlök och morot. Ansa och skiva salladslöken.

  3. Blanda bulgur med kikärter, rödlök, morot, salladslök och persilja. Smaka av med olivolja, citronsaft, salt och peppar.

  4. Vänd kycklingfiléerna i vetemjölet blandat med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek filéerna under lock 5 min på varje sida.

  5. Blanda citronskal, persilja och vitlök. Strö hälften av ”strösslet” över filéerna. Stek ytterligare 5 min, vänd 1–2 gånger. Kycklingfiléerna är färdiga när innertemperaturen är 68°. Strö över resten av ”strösslet”. Servera salladen till.

Vad tyckte du om receptet?