Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 9g
Protein: 41g
Kolhydrater: 52g
Till denna kyckling- och kikärtssallad passar bulgur perfekt. Bulgur är rikt på proteiner, mineralämnen och vitaminer.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Skala och finstrimla rödlök och morot. Ansa och skiva salladslöken.
Blanda bulgur med kikärter, rödlök, morot, salladslök och persilja. Smaka av med olivolja, citronsaft, salt och peppar.
Vänd kycklingfiléerna i vetemjölet blandat med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek filéerna under lock 5 min på varje sida.
Blanda citronskal, persilja och vitlök. Strö hälften av ”strösslet” över filéerna. Stek ytterligare 5 min, vänd 1–2 gånger. Kycklingfiléerna är färdiga när innertemperaturen är 68°. Strö över resten av ”strösslet”. Servera salladen till.