Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfiléer med bön- och rucolapasta

Servera gärna kycklingen och pastan på varma tallrikar.

Kycklingfiléer med bön- och rucolapastaKycklingfiléer med bön- och rucolapastaKycklingfiléer med bön- och rucolapasta

Ingredienser

  • 250 gkycklingfiléer
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 0,25 tärninghönsbuljong- + vatten
  • 0,5citron- finrivet skal och saft
  • 6basilikablad- eller salviablad
  • 0,5 krmpeppar- nymald
  • 100 gpasta- små portioner, t ex tagliatelle eller papardelle
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5spansk peppar (chili)- röd
  • 80 gbönor- kokta, hemkokta eller på burk
  • 0,5rucola- i kruka

Servering

  • tomat

Gör så här

  1. Pensla kycklingfiléerna med lite av oljan, salta.

  2. Koka upp buljongtärning och vatten. Tillsätt citronsaft.

  3. Värm en liten gryta eller stekpanna. Stek filéerna gyllenbruna under lock 4-5 min på varje sida.

  4. Tillsätt basilikabladen, häll på citronbuljongen, peppra, koka upp och sjud ca 5 min. Ta grytan från plattan. Låt stå med locket på till serveringen. Kycklingfiléerna är färdiga vid 68° innertemperatur.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  6. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skölj och strimla rucolan.

  7. Fräs vitlöken, pepparfrukten och bönorna i resten av oljan ca 1 min. Blanda i pastan. Ta pannan från plattan och blanda i rucolan och citronskalet.

  8. Servera gärna pastan och kycklingen på varma tallrikar. Ringla citronskyn över. Servera med tomaten skuren i tärningar.

Vad tyckte du om receptet?