Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk rätt som också är perfekt buffémat. Både kycklingen och såsen går att förbereda dagen före, låt då kycklingen kallna och förvara den sen i fonden i kylen. Ugnsrostad delikatesspotatis smakar gott till.
Dressingen: Låt tonfisken rinna av. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Putsa kycklingen. Koka upp vatten och fond i en traktörpanna. Tillsätt citronsaft, pepparkorn och klyftad lök. Sjud kycklingen i fonden under lock, 6-7 minuter. Ta upp och låt kallna.
Skiva kycklingen och lägg upp, lite omlott, på ett fat. Salta och peppra. Bred över såsen, gärna ett par timmar före servering. Täck över och förvara i kylen.
Garnera med hackad persilja, kapris och citronklyftor.
Recept från Mitt kök