Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé tonnato


En klassisk rätt som också är perfekt buffémat. Både kycklingen och såsen går att förbereda dagen före, låt då kycklingen kallna och förvara den sen i fonden i kylen. Ugnsrostad ­delikatesspotatis smakar gott till.

Kycklingfilé tonnato

Kycklingfilé tonnato

Kycklingfilé tonnato

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 7 dlvatten
  • 3 mskkycklingfond
  • 1citron- pressad saft
  • 10pepparkorn
  • 1gul lök
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Dressing:


  • 1 burktonfisk i vatten- à 185 g
  • 2 mskkapris
  • 3sardellfiléer
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1 dlcrème fraiche
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Till garnering:


  • persilja- kapris och citron

Gör så här

  1. Dressingen: Låt tonfisken rinna av. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  2. Putsa kycklingen. Koka upp ­vatten och fond i en traktörpanna. Tillsätt citronsaft, pepparkorn och klyftad lök. Sjud kycklingen i fonden under lock, 6-7 minuter. Ta upp och låt kallna.

  3. Skiva kycklingen och lägg upp, lite omlott, på ett fat. Salta och peppra. Bred över såsen, gärna ett par t­immar före servering. Täck över och förvara i kylen.

  4. Garnera med hackad persilja, kapris och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök