Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé, parmesanpotatis och söta morötter

Det här är favoriträtten i 12-åriga Lovisas familj. Kycklingen serveras gärna till vardags, men är även festlig en fredagskväll. 

Kycklingfilé, parmesanpotatis och söta morötter
Kycklingfilé, parmesanpotatis och söta morötter
Kycklingfilé, parmesanpotatis och söta morötter

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 1 dlolivolja
  • 2 msksoja
  • 1 mskketchup
  • 0,5 dlbasilikablad
  • 2timjan- kvistar
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Krossad potatis

  • 600 gfärskpotatis
  • 1 mskolivolja
  • 0,5basilika- kruka färsk
  • 1 msktimjan- hackad
  • 2 mskpinjenötter
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlparmesan- riven

Söta morötter

  • 1 knippamorötter- färska
  • 1 msksmör
  • 1 mskströsocker
  • 1basilika- kruka
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda samman olja, soja, ketchup och örter. Lägg i kycklingfiléerna, marinera ca 30 min i kylskåpet. Vänd kycklingen efter halva tiden.

  2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i ca 3 cm breda bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  3. Stek kycklingfiléerna ca 8 min per sida till 68° innertemperatur.

  4. Mosa potatisen lätt med en trägaffel. Tillsätt olivolja, grovhackad basilika, timjan, pinjenötter, flingsalt och peppar. Vänd i osten precis före servering. Låt morötterna rinna av. Tillsätt smör, socker, grovhackad basilika, flingsalt och peppar.

  5. Servera kycklingen med parmesanpotatis och morötter och gärna lite extra flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?