Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är favoriträtten i 12-åriga Lovisas familj. Kycklingen serveras gärna till vardags, men är även festlig en fredagskväll.
Blanda samman olja, soja, ketchup och örter. Lägg i kycklingfiléerna, marinera ca 30 min i kylskåpet. Vänd kycklingen efter halva tiden.
Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i ca 3 cm breda bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Stek kycklingfiléerna ca 8 min per sida till 68° innertemperatur.
Mosa potatisen lätt med en trägaffel. Tillsätt olivolja, grovhackad basilika, timjan, pinjenötter, flingsalt och peppar. Vänd i osten precis före servering. Låt morötterna rinna av. Tillsätt smör, socker, grovhackad basilika, flingsalt och peppar.
Servera kycklingen med parmesanpotatis och morötter och gärna lite extra flingsalt.