Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé med sötsurt paprikafräs och ostkräm

Recept på kycklingfilé med sötsurt paprikafräs och ostkräm. Den sötsyrliga paprikan passar även mycket bra till fisk.

Kycklingfilé med sötsurt paprikafräs och ostkräm
Kycklingfilé med sötsurt paprikafräs och ostkräm
Kycklingfilé med sötsurt paprikafräs och ostkräm
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gminutfilé av kyckling
  • 800 gpotatis
  • 3paprikor- gärna i olika färger
  • 1rödlök
  • 50 glagrad ost- t ex cheddar
  • 100 gnaturell färskost
  • 1 mskmjölk
  • rapsolja
  • strösocker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • salladsskott- blandade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i klyftor. Blanda ­potatisklyftorna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i klyftor.  Fräs paprika och lök i 1 msk olja tills det börjar mjukna. Strö över 2 msk socker och vänd runt. Tillsätt 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Riv osten. Mixa osten med färskost och mjölk till en smidig kräm. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja ca 5 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Servera kycklingen med ugnsrostad potatis, ­paprikafräs, ostkräm och sallad.

Vad tyckte du om receptet?