Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingfilé med sötsurt paprikafräs och ostkräm. Den sötsyrliga paprikan passar även mycket bra till fisk.
Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisklyftorna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i klyftor. Fräs paprika och lök i 1 msk olja tills det börjar mjukna. Strö över 2 msk socker och vänd runt. Tillsätt 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Riv osten. Mixa osten med färskost och mjölk till en smidig kräm. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja ca 5 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Servera kycklingen med ugnsrostad potatis, paprikafräs, ostkräm och sallad.