Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé med sötpotatis

Kycklingfilé tillsammans med sötpotatisen som blir ett gott gratängtäcke tillsammans med ingefära, lime och creme fraiche. Servera kycklingen med avokadosallad och salsa av papaya och bönor.

Kycklingfilé med sötpotatisKycklingfilé med sötpotatisKycklingfilé med sötpotatis
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8kycklingfiléer- (ca 1 kg)
  • 1 msksmör
  • 3 tsksalt- (2 tsk + 1 tsk)
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2lime- rivet skal och saft
  • 400 gsötpotatis
  • 4 dlcrème fraiche
  • 2 mskingefära- färskriven
  • 1 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen i smör ca 2 min per sida. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Lägg över kycklingen i en smord ugnssäker form. Pressa över limesaft.

  2. Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda potatis, limeskal, creme fraiche, ingefära och cayennepeppar. Smaka av med 1 tsk salt.

  3. Bred potatissmeten på kycklingfiléerna.

  4. Gratinera mitt i ugnen tills kycklingen har fin färg och är genomstekt, 20–25 min.

Vad tyckte du om receptet?