Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé med nektariner


Kycklingen toppas med en smakrik dressing.

Kycklingfilé med nektariner
Kycklingfilé med nektariner
Kycklingfilé med nektariner

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1,5 kgkycklingfilé
  • 3 msksmör- eller margarin
  • salt- peppar
  • 2chili- röda
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskingefära- riven
  • 2lime
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 34nektariner
  • 200 gmozzarella
  • persilja

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn runt om i smör i stekpanna. Lägg över på plåt med bakpapper, stek klart i ugn, 175 grader, 15 minuter tills köttsaften är ofärgad, 70 grader i innertemperatur.

  2. Låt köttet vila i 15 minuter. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Skala och hacka vitlöken.

  3. Blanda chili, vitlök, ingefära, lime­skal och saft och olivolja. Rör i persilja och salt.

  4. Skiva kycklingen, skär nektarinerna i klyftor, riv mozzarellan i bitar och lägg upp på ett fat. Skeda över dressingen och strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök