Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé med marinerade grönsaker

Lite asiatisk inspiration har denna rätt med smak av sesam och soja.

Kycklingfilé med marinerade grönsakerKycklingfilé med marinerade grönsakerKycklingfilé med marinerade grönsaker

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 1 knipparödlök- färsk
  • 2squash- (à ca 300 g)
  • 2paprikor- röda
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 2 msksesamolja- + 1 msk sesamolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gglasnudlar

Gör så här

  1. Ansa och skär löken i klyftor, spara lite av det gröna till garnering. Strimla blasten. Halvera squashen och skär den i halvmånar. Kärna ur och strimla paprika och chili. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 2 min. Låt rinna av. Blanda grönsakerna med soja och 2 msk olja. Låt kallna.

  2. Pensla kycklingfilén med 1 msk olja och krydda med salt och peppar. Grilla filéerna på utegrill eller i grillpanna ca 8 min på varje sida, tills de är genomgrillade.

  3. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  4. Servera kycklingen med grönsaker och nudlar.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 550 kcal per portion

13 g fett 39 g protein

65 g kolhydrater