Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé med kall citron- & myntakräm

En saftig kycklingfilé som du kan förbereda dagen innan.

Kycklingfilé med kall citron- & myntakräm
Kycklingfilé med kall citron- & myntakräm
Kycklingfilé med kall citron- & myntakräm
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4kycklingbröstfiléer
  • 0,5 dlhavssalt- grovt
  • 0,25 dlrörsocker
  • 5 dlvatten
  • 5 dlvatten
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 5persiljestjälkar
  • 3timjankvistar
  • 8vitpepparkorn
  • 1lagerblad

Citron- och myntakräm

  • 100 gnaturell färskost- 25 %
  • 1,5 dlcrème fraiche-
  • 23 mskmynta- färsk, körvel eller basilika
  • 0,5citron- strimlat skal och pressad saft
  • salt- peppar

Garnera med

  • citronskal- strimlat
  • mynta
  • sparris- kokt, grön
  • färskpotatis- kokt med dill

Gör så här

  1. Lag: Koka upp vatten, grovt salt och rörsocker i en kastrull och

  2. rör om tills salt och socker löst sig. Kyl i kallt vattenbad. Lägg kyckling- filéerna i en bunke och häll över den kalla lagen. Låt stå 4–6 timmar

  3. i kylen. Häll av lagen.

  4. Kokning: Koka upp vatten, skalad och skivad morot, skalad och delad lök, persiljekvistar, timjan, vitpeppar- korn och lagerblad i en gryta. Lägg ner kycklingfiléerna och låt grytan koka upp och sedan sjuda på svag värme, cirka 20 minuter.

  5. Ställ grytan i kallt vattenbad och kyl den. Lägg över kycklingen med kokspadet i en bunke med lock och ställ i kylen 6 timmar. Så här långt kan du förbereda.

  6. Häll av kokspadet och torka

  7. av filéerna. Skär upp kycklingen

  8. i 1⁄2 centimeter tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat.

  9. Mixa samman färskost, crème fraiche, mynta, strimlat citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Så långt kan du förbereda.

  10. Bred krämen över filéerna och garnera med strimlat citronskal och mynta. Servera med kokt, grön sparris och färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök