Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig kycklingfilé som du kan förbereda dagen innan.
Lag: Koka upp vatten, grovt salt och rörsocker i en kastrull och
rör om tills salt och socker löst sig. Kyl i kallt vattenbad. Lägg kyckling- filéerna i en bunke och häll över den kalla lagen. Låt stå 4–6 timmar
i kylen. Häll av lagen.
Kokning: Koka upp vatten, skalad och skivad morot, skalad och delad lök, persiljekvistar, timjan, vitpeppar- korn och lagerblad i en gryta. Lägg ner kycklingfiléerna och låt grytan koka upp och sedan sjuda på svag värme, cirka 20 minuter.
Ställ grytan i kallt vattenbad och kyl den. Lägg över kycklingen med kokspadet i en bunke med lock och ställ i kylen 6 timmar. Så här långt kan du förbereda.
Häll av kokspadet och torka
av filéerna. Skär upp kycklingen
i 1⁄2 centimeter tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat.
Mixa samman färskost, crème fraiche, mynta, strimlat citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Så långt kan du förbereda.
Bred krämen över filéerna och garnera med strimlat citronskal och mynta. Servera med kokt, grön sparris och färskpotatis.
Recept från Mitt kök