Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé med fetaoströra

Denna fetoströra passar till det mesta på sommaren. Prova att ha den som en dipp före maten med grönsaksstavar till.

Kycklingfilé med fetaoströraKycklingfilé med fetaoströraKycklingfilé med fetaoströra

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (ca 500 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1,5salt- (1 tsk + 0,5 tsk)
  • 200 gfetaost
  • 1 knippadill
  • 8tomater- marinerade soltorkade
  • 2 dlcrème fraiche- lätt

Tillbehör

  • 800 gfärskpotatis- nykokt

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs kycklingfiléerna, men inte helt igenom, och vik ut dem. Pensla med olja. Grilla eller stek filéerna ca 5 min per sida tills de är genomstekta. Krydda med 1 tsk salt.

  2. Mixa fetaosten lite slarvigt med dill och soltorkade tomater. Rör i lätt creme fraiche och smaka av med 1/2 tsk salt.

  3. Servera kycklingfiléerna med fetaoströran och färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 580 kcal per portion: 28 g fett, 44 g protein, 38 g kolhydrater