Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé med avorioris

Medan riset kokar panerar och steker du kycklingfilén och gör en mustig tomatsås!

Kycklingfilé med avoriorisKycklingfilé med avoriorisKycklingfilé med avorioris
Annika Broman

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1ägg
  • 1 dlströbröd
  • 1 dlparmesan- riven färsk
  • salt
  • peppar
  • margarin- smör eller olivolja att steka i

Tomatsås

  • 1 litengul lök
  • 1blekselleristjälk
  • olivolja- att steka i
  • 2 småpaprikor
  • 1 burkcocktailtomater
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 dlolivolja
  • salt

Till servering

  • avorioris

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och blekselleri fint och fräs det i olivolja i en kastrull. Löken ska bli glansig och bleksellerin riktigt mjuk.

  2. Skär paprikorna i små bitar och tillsätt dem till kastrullen. Rör ner cocktail­tomaterna i sin tomatsås och låt allt­sammans koka i 15 minuter. Smaka av med socker, olivolja och salt.

  3. Skär kycklingfiléerna i 2-3 centimeter breda strimlor.

  4. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbröd, parmesanost, salt och peppar i en annan djup tallrik.

  5. Vänd kycklingfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Stek kycklingfiléerna i margarin, smör eller olivolja i en stekpanna. Se till så att de verkligen är genomstekta. Servera kycklingen med tomatsås och avorioris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök