Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingfilé bakad tillsammans med balsamvinäger och persikor i ugn. Rätten är lika god varm som kall och är därför perfekt att packa i picknickkorgen. Balsamvinäger och färsk rosmarin är härliga smaksättare och frukt är alltid gott tillsammans med kyckling.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna i grova bitar. Skär varje persika eller nektarin i 6 klyftor. Ansa löken och dela de som är större mitt itu.
Lägg kyckling, persikor och lök i en smord ugnsfast form. Repa över bladen från rosmarinkvistarna. Ringla över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter, kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är genomstekt. Ös kycklingen någon gång under stektiden.
Recept från Mitt kök