Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé i ugn med persikor

Kycklingfilé bakad tillsammans med balsamvinäger och persikor i ugn. Rätten är lika god varm som kall och är därför perfekt att packa i picknickkorgen. Balsamvinäger och färsk rosmarin är härliga smaksättare och frukt är alltid gott tillsammans med kyckling.

Kycklingfilé i ugn med persikor
Kycklingfilé i ugn med persikor
Kycklingfilé i ugn med persikor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 2 stpersikor- eller nektariner
  • 4 stlökar- färska
  • 2 strosmarin- kvistar
  • 3 mskolivolja
  • 3 mskbalsamvinäger- lagrad eller crema di balsamico
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna i grova bitar. Skär varje persika eller nektarin i 6 klyftor. Ansa löken och dela de som är större mitt itu.

  2. Lägg kyckling, persikor och lök i en smord ugnsfast form. Repa över bladen från rosmarinkvistarna. Ringla över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.

  3. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter, kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är genomstekt. Ös kycklingen någon gång under stektiden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök