Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk passar både till vardag och fest. Välj gärna majskyckling, den smakar så mycket mer.
Sätt ugnen på 100°. Stek kycklingfiléerna med skinnsidan nedåt i en stekpanna tills de fått gyllenbrun färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 30 min.
Skär sidfläsket i cm–stora kuber. Halvera brysselkålen. Skala och finhacka löken. Stek fläsket tills det fått fin färg. Ta upp och stek brysselkålen i fettet från fläsket med snittytan nedåt. Tillsätt löken. Repa över timjanen.
Blanda i fläsk och rucola när brysselkålen börjar få fin färg. Stänk över vinägern och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera brysselkålen till kycklingfiléerna.