Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk  

Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk passar både till vardag och fest. Välj gärna majskyckling, den smakar så mycket mer.

Måns Ranung
Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk  
Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk  
Kycklingfilé i ugn med brysselkål och sidfläsk  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- med skinn (à 150 g)
  • 1 tsksalt- + 1/2 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 200 gsidfläsk- rökt
  • 200 gbrysselkål
  • 2schalottenlökar
  • 100 grucola
  • 1 krukatimjan
  • 2 mskrödvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Stek kycklingfiléerna med skinnsidan nedåt i en stekpanna tills de fått gyllenbrun färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 30 min.

  3. Skär sidfläsket i cm–stora kuber. Halvera brysselkålen. Skala och finhacka löken. Stek fläsket tills det fått fin färg. Ta upp och stek bryssel­kålen i fettet från fläsket med snittytan nedåt. Tillsätt löken. Repa över timjanen.

  4. Blanda i fläsk och ­rucola när brysselkålen börjar få fin färg. Stänk över vinägern och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Servera brysselkålen till kycklingfiléerna.

Vad tyckte du om receptet?