Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé fylld med tomat

Kycklingfilé fylld med tomater. Serveras med grönsaker frästa i vitlök. En smakrik och mättande kycklingrätt med rikligt med grönsaker. Servera med pasta, gärna fullkorn.

Kycklingfilé fylld med tomat
Kycklingfilé fylld med tomat
Kycklingfilé fylld med tomat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3kycklingfiléer- (400 g)
  • 2 tskmargarin- flytande
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gtagliatelle- gärna fullkorn
  • 1broccolistånd- (250 g)
  • 0,5blomkålshuvud- (à 250 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskrapsolja
  • 75 gsockerärter

Tomatröra

  • 3tomater
  • 10tomater- soltorkade
  • 2 mskbasilika- hackad
  • 4 mskparmesan- riven
  • 1,5 mskröd pesto

Gör så här

  1. Tomatröra: Skär tomaterna i tärningar och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda tomaterna med basilika, parmesan och pesto.

  2. Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna i flytande margarin ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär en skåra i varje filé och fyll med 1 msk tomatröra. Lägg i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är genomstekt.

  4. Bryt broccoli och blomkål i buketter. Förväll i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Fräs blomkåls- och broccolibuketter i rapsolja 5 min. När det är 1 minut kvar av tiden tillsätt sockerärterna och den hackade vitlöken.

  5. Servera kycklingen och pastan tillsammans med grönsaker, en skiva fullkornsbröd och en frukt.

Vad tyckte du om receptet?