Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 33g
Kolhydrater: 47g
Kycklingfilé fylld med tomater. Serveras med grönsaker frästa i vitlök. En smakrik och mättande kycklingrätt med rikligt med grönsaker. Servera med pasta, gärna fullkorn.
Tomatröra: Skär tomaterna i tärningar och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda tomaterna med basilika, parmesan och pesto.
Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna i flytande margarin ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär en skåra i varje filé och fyll med 1 msk tomatröra. Lägg i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills kycklingen är genomstekt.
Bryt broccoli och blomkål i buketter. Förväll i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Fräs blomkåls- och broccolibuketter i rapsolja 5 min. När det är 1 minut kvar av tiden tillsätt sockerärterna och den hackade vitlöken.
Servera kycklingen och pastan tillsammans med grönsaker, en skiva fullkornsbröd och en frukt.