Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfilé fylld med chorizo tillsammans med mascarpone-risoni

Kycklingfilé som fylls med chorizo och serveras med mascarpone-risoni. Recept med italienska smaker med hög impfaktor!

Kycklingfilé fylld med chorizo tillsammans med mascarpone-risoniKycklingfilé fylld med chorizo tillsammans med mascarpone-risoniKycklingfilé fylld med chorizo tillsammans med mascarpone-risoni
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3majskycklingfiléer- (à 250 g)
  • 2chorizo- färska små (à 125 g)
  • 0,5 krukabasilika
  • 1ägg- litet
  • 1 krmsalt- + 1 tsk + 1/2 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 + 2 krm
  • 1 mskolivolja
  • 200 grisoni (barilla)
  • 100 gedamamebönor
  • 300 gromantica tomater
  • 1äpple
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- marinerade (290 g)
  • 70 gbabyspenat
  • 125 gmascarponeost
  • 2majskolvar

Pumpapesto

  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 krukabasilika
  • 1 dlpumpakärnor- rostade
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskvatten
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Dra skinnet av korven. Lägg korven i en skål. Grovhacka basilikan. Blanda korv, basilika och ägg. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar. Mixa ihop till en jämn färs med mixerstav.

  2. Gör snitt längst med kycklingfiléerna. Fördela färsen i skårorna. Fäst ihop med tandpetare. Pensla kycklingen med olja. Strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. 3. Grilla kycklingen i het grillpanna ca 3 min runt om. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till 68° innertemperatur.

  3. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt bönorna när 4 min återstår av koktiden. Häll av i en sil och spola av med kallt vatten. Halvera tomaterna. Kärna ur och skär äpplet i klyf­tor. Låt kronärtskockshjärtana rinna av.

  4. Blanda risoni, bönor och mascarpone. Vänd i grönsaker, spenat och äpple. Tillsätt 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Pesto: Skala vitlöken. Mixa vitlök,basilika, pumpakärnor, olja, vatten och limesaft med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  6. Grilla majskolvarna runt om i het grillpanna ca 2 min. Skär i bitar.

  7. Skär kycklingen i skivor och servera med risoni, majskolv och pesto.

Vad tyckte du om receptet?