Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quesadillas med kyckling, ädelost, och rödkålsallad

Kycklingfärsquesadillas med mild ädelost, spenat samt rödkålsallad kan både serveras som lunch och middag. När osten smälter gör den att bröden "klibbas" ihop. Använd två stekspadar om det är svårt att vända quesadillas i stekpannan.

Quesadillas med kyckling, ädelost, och rödkålsallad
Quesadillas med kyckling, ädelost, och rödkålsallad
Quesadillas med kyckling, ädelost, och rödkålsallad
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 1 mskrapsolja- + 2 msk
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 ghasselnötter
  • 1 förptortillabröd- (340 g)
  • 140 gädelost- mild (Kvibille)
  • 100 gspenat- färsk

Rödkål

  • 300 grödkål
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskbladpersilja- grovhackad

Gör så här

  1. Rödkål: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med vinäger och salt och knåda den med händerna tills den börjar mjukna ca 5 min. Tillsätt olja, honung och peppar. Blanda i persilja.

  2. Stek kycklingfärsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den är smulig och har fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Grovhacka nötterna.

  3. Fördela färsen på hälften av tortillabröden. Smula över osten och strö på nötter och spenat. Lägg på de andra tortillabröden och tryck till.

  4. Stek quesadillas i omgångar i stekpanna i 2 msk olja tills de har fått fin färg. Skär dem i snibbar och servera med rödkålsalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på tacos? Spana in några av våra bästa recept här!