Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyll gula lökar med en matig kycklingfärs och ugnsbaka med tomatconcassé.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär av toppen och en bit vid rotfästet på lökarna. Förkoka lökarna, tre i taget, på en tallrik. Täck med och lock i mikron och tillaga på 750W, cirka 3 minuter. Låt dem svalna. Gröp ur inkråmet på lökarna med hjälp av kuljärn (eller en tesked) – men spara yttersta delen. Hacka inkråmet från lökarna, som ska användas i fyllningen och till tomatconcassén.
Fyllning: Lägg bulgurn i en skål och häll över kokande vattnet. Låt svälla 10 minuter. Blanda hackat inkråm från lökarna med kycklingfärs, bulgur, salt, peppar, rosmarin, salvia och grädde. Rör om till en jämn smet. Fyll lökarna med färsen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Fördela riven ost på toppen.
Tomatconcassé: Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja, tills löken är mjuk, cirka 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och socker. Rör om och koka på låg värme, cirka 10 minuter. Smaka av salt, peppar och körvel. Skeda concassén vid sidan om lökarna. Ugnsbaka i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök