Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfärsbollar med julkål och soja

Kycklingfärsbollar med julkål och soja är en asieninspirerad rätt. Vill du ha mer hetta så blanda ner lite av currypastan även i sojasåsen.

Kycklingfärsbollar med julkål och sojaKycklingfärsbollar med julkål och sojaKycklingfärsbollar med julkål och soja
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gkycklingfärs
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskcurrypasta- röd
  • 1gul lök
  • 200 grödkål
  • 3morötter
  • 1 dlrussin
  • rapsolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Sojasås

  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 msktomatpuré
  • 1 mskolja
  • 2 tsksocker

Tillbehör

  • 3 dlbasmatiris

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöken. Blanda färsen med vitlök och  currypasta. Tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till små bollar.

  2. Sojasås: Blanda soja, 2 msk vinäger, tomatpuré, 1 msk olja och 2 tsk socker.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär kålen i bitar. Skala och grovriv morötterna. Fräs lök och rödkål i 1 msk olja så att det precis mjuknar. Tillsätt 1/2 msk vinäger, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar samt morötter och russin mot slutet.

  4. Stek bollarna i 1 msk olja ca 5 min, tills de är genomstekta. Servera med grönsakerna, ris och sojasås.

Vad tyckte du om receptet?