Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon är en elegant rätt som passar fint en fredag- eller lördagmiddag. Är du riktigt hungrig passar det att servera kokt, pressad potatis till biffarna.
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i 1 msk smör tills den har mjuknat. Låt svalna.
Blanda färsen med lök, grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till runda biffar.
Stek biffarna i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 5 min på varje sida.
Sabayon: Mixa dragonen med vin, vatten och grönsaksbuljong med mixerstav. Blanda den gröna vätskan med äggulorna i en kastrull. Sjud under omrörning till en skummig sås. Vispa i smöret.
Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt den rinna av.
Fördela sparrisen på tallrikar. Lägg på biffarna och häll såsen på och runtom. Garnera med mâchesallad.