Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon

Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon är en elegant rätt som passar fint en fredag- eller lördagmiddag. Är du riktigt hungrig passar det att servera kokt, pressad potatis till biffarna.

Kycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayonKycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayonKycklingfärsbiffar med sparris och dragonsabayon
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 1bananschalottenlök
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 500 ggrön sparris

Sabayon

  • 1 krukadragon
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 3äggulor
  • 50 gsmör- rumsvarmt

Garnering;

  • mâchesallad

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i 1 msk smör tills den har mjuknat. Låt svalna.

  2. Blanda färsen med lök, grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till runda biffar.

  3. Stek biffarna i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 5 min på varje sida.

  4. Sabayon: Mixa dragonen med vin, vatten och grönsaksbuljong med mixerstav. Blanda den gröna vätskan med äggulorna i en kastrull. Sjud under omrörning till en skummig sås. Vispa i smöret.

  5. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt den rinna av.

  6. Fördela sparrisen på tallrikar. Lägg på biffarna och häll såsen på och runtom. Garnera med mâchesallad.

Vad tyckte du om receptet?