Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 41g
Kolhydrater: 55g
Kycklingfärsbiffar med broccoli och paprikagräddsås är god vardagsmat. Brocoloco är en nyhet i grönsaksdisken. Den är sötare och mildare i smaken än vanlig broccoli men går bra att ersätta med broccoli.
Sätt ugnen på 250°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i buketter och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 5 min.
Skala löken och halvera den. Finhacka den ena halvan. Stek löken i 1 msk smör i en stekpanna. Smula i 1 buljongtärning och låt svalna.
Blanda samman färs, lökblandning, ägg, senap, ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 12 små biffar med vattensköljda händer. Bryn dem runtom i 1 msk olja. Lägg dem på plåten och tillaga mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 8 min.
Skär den andra lökhalvan i klyftor och lägg dem i en kastrull. Tillsätt ajvar, grädde, 1 buljongtärning, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav.
Servera biffarna med broccoli, spenat, sås och ris.