Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 31g
Kolhydrater: 62g
Kycklingfärs thai med limeblad och sötpotatisnudlar är en thaiinspirerad rätt. Köp färska eller frysta limeblad, de smakar så mycket mer än de torkade. Sötpotatisnudlar görs av vit sötpotatis. De kan bytas ut mot risnudlar.
Finstrimla limebladen. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och grovstrimla mangolden.
Stek färsen i en het stekpanna med 1 msk olja ca 3 min. Rör i currypasta, limeblad, lök och soja och fräs ca 3 min.
Halvera 1 lime och pressa ut 2 msk saft. Blanda ner kokosgrädden i pannan och tillsätt 1 1/2 dl vatten, limesaft och det vita från mangolden. Låt sjuda ca 3 min. Lägg i det gröna från mangolden.
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop nudlarna med färsen. Servera med koriander, limeklyftor och extra soja.