Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingfärs thai med limeblad och sötpotatisnudlar

Kycklingfärs thai med limeblad och sötpotatisnudlar är en thaiinspirerad rätt. Köp färska eller frysta limeblad, de smakar så mycket mer än de torkade. Sötpotatisnudlar görs av vit sötpotatis. De kan bytas ut mot risnudlar.

Kycklingfärs thai med limeblad och sötpotatisnudlarKycklingfärs thai med limeblad och sötpotatisnudlarKycklingfärs thai med limeblad och sötpotatisnudlar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 12limeblad- färska
  • 1 knippasalladslök
  • 300 gmangold
  • 2 mskcurrypasta- röd
  • 2 msksoja- japansk
  • 1lime
  • 1 förpkokosgrädde- (250 ml)
  • 250 gsötpotatisnudlar- (Imo Food)
  • rapsolja

Garnering

  • 1 krukakoriander
  • 1lime
  • japansk soja

Gör så här

  1. Finstrimla limebladen. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och grovstrimla mangolden.

  2. Stek färsen i en het stekpanna med 1 msk olja ca 3 min. Rör i currypasta, limeblad, lök och soja och fräs ca 3 min.

  3. Halvera 1 lime och pressa ut 2 msk saft. Blanda ner kokosgrädden i pannan och tillsätt 1 1/2 dl vatten, limesaft och det vita från mangolden. Låt sjuda ca 3 min. Lägg i det gröna från mangolden.

  4. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop nudlarna med färsen. Servera med koriander, limeklyftor och extra soja.

Vad tyckte du om receptet?