Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingcurry med papadums

Kycklinggryta med curry är så gott. Grytan får koka riktigt länge så att kycklingen faller isär, det ger en massa god smak. Den innehåller många ingredienser men är lätt att laga.

Kycklingcurry med papadums
Kycklingcurry med papadums
Kycklingcurry med papadums
JENNY GRIMSGÅRD

Gryta

  • 2gula lökar
  • 500 gkycklinglårfilé
  • 0,5 mskröd chili- finhackad
  • 2 mskingefära- hackad
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 tskspiskummin
  • 0,5 tskgaram masala
  • 5 dlvatten
  • 2morötter
  • 4potatisar
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 4limeblad
  • 1kokosgrädde- fpk
  • 0,5 dlcashewnötter- mortlade
  • 1bladspenat- färsk (80 g)
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Till servering

  • 0,5 pktpapadums- (à 110 g)
  • 1 lrapsolja- neutral
  • 2 dlmatlagningsyoghurt
  • 0,5 tskcurry
  • 1 dlmango chutney
  • 1lime

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Stek lök, kyckling och chili i en gryta tillsammans med 2 msk smör.

  2. Tillsätt ingefära och kryddor. Fräs cirka 1 minut.

  3. Tillsätt vatten och låt småkoka under lock cirka 30 minuter.

  4. Skala och skär morot och potatis i bitar. Kärna ur och tärna paprika.

  5. Tillsätt morot, potatis, paprika, limeblad, kokosgrädde och cashew-nötter i grytan.

  6. Låt puttra ihop cirka 15 minuter. Tillsätt ev mer vatten om grytan känns för tjock i konsistens.

  7. Fritera papadums enligt anvisning på förpackningen.

  8. Smaka av grytan med salt och peppar. Rör ned spenat och servera med yoghurt, curry, mango chutney och lime.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök