Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingcurry med frukt

Mangopuré finns i små glasburkar på barnmatshyllan.

Kycklingcurry med frukt
Kycklingcurry med frukt
Kycklingcurry med frukt

Ingredienser

  • 300 gbakpotatis

Fyllning

  • 600 gkycklinglår- urbenade
  • 1 tsksalt
  • 1 msksmör
  • 3schalottenlök- finhackade
  • 2vitlöksklyfta- finhackade
  • 1 tskcurry
  • 1 msksmör
  • 2 tskMaizenaredning- ljus
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 2 tsksambal oelek
  • 135 gmangopuré
  • 1 tsksalt
  • 2äpple
  • 1 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Salta och fräs den i smör 5–6 min, tills den är genomstekt. Fräs lök, vitlök och curry i smör 2–3 min under omrörning.

  2. Strö över redning. Rör om och tillsätt matlagningsgrädde, sambal oelek, mangopuré och salt. Sjud ca 2 min utan lock.

  3. Tärna äpplet. Tillsätt kyckling, äpple och persilja. Röran kan förberedas och värmas strax före servering. Klicka den i potatisen och servera gärna med sallad.

Vad tyckte du om receptet?