Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingburgare med varm morotssallad

Recept på kycklingburgare med varm morotssallad. Burgaren kan läggas ihop och ätas som en matig smörgås utomhus.

Kycklingburgare med varm morotssalladKycklingburgare med varm morotssalladKycklingburgare med varm morotssallad
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 3morötter- (ca 300 g)
  • 1,5 dlcocktailkapris
  • 11 mskolivolja
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 tskzeta sale di mare rosmarin & timjan- + 1,5 tsk
  • 4runda portionsbröd- gärna av surdeg
  • 1 krukaplocksallad- t ex ekblad
  • 1avokado
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Halvera varje kycklingfilé till två tunna filéer. Ställ åt sidan.

  2. Skala och grovriv morötterna. Skiva hälften av kaprisen tunt, spara resten till garnering.

  3. Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i crème fraiche, skivad kapris och 1/2 tsk Sale di mare. Sjud ca 1 minut. Lägg över i en skål.

  4. Gör i ordning tillbehören. Lägg upp bröden, skölj salladsblad, kärna ur, skala och skär avokadon i klyftor.

  5. Stek kycklingen i omgångar i 1 msk olja i en stekpanna 2-3 min på varje sida tills den är genomstekt. Krydda med 1 1/2 tsk Sale di mare och svartpeppar.

  6. Lägg ihop burgarna. Servera med morotssalladen. Garnera med resten av kaprisen.

Vad tyckte du om receptet?