


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingburgare med sojamajonnäs, koriandersalsa och sötpotatis-fries är en rejäl burgare med asiatiska smaker av soja och koriander. Sötpotatis-fries är godast nygjorda.
Sötpotatis-fries: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med flingsalt och peppar.
Rosta mitt i ugnen 25–30 min, rör om försiktigt när hälften av tiden gått. Ändra till grilleffekt när ca 5 min återstår av tiden och ställ plåten högt upp i ugnen så blir friesen extra krispiga.
Sojamajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt oljan droppvis under vispning. Tillsätt sojan och krydda med salt.
Koriandersalsa: Finhacka koriandern. Skala gurkan, halvera den på längden. Kärna ur med en tesked. Skär gurkan i små kuber. Skala och finhacka löken. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
Burgare: Skala och riv löken. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små burgare.
Grilla burgarna ca 5 min på varje sida, använd gärna ett halster. Kontrollera så att burgarna är genomgrillade. Servera burgarna i hamburgerbröd med koriandersalsa, sojamajonnäs och sötpotatis-fries.