Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingburgare med sojamajonnäs, koriandersalsa och sötpotatis-fries

Kycklingburgare med sojamajonnäs, koriandersalsa och sötpotatis-fries är en rejäl burgare med asiatiska smaker av soja och koriander. Sötpotatis-fries är godast nygjorda.

Kycklingburgare med sojamajonnäs, koriandersalsa och sötpotatis-friesKycklingburgare med sojamajonnäs, koriandersalsa och sötpotatis-friesKycklingburgare med sojamajonnäs, koriandersalsa och sötpotatis-fries
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 1schalottenlök- eller ½ liten gul lök
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sötpotatis-fries

  • 4sötpotatisar- stora
  • 2 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sojamajonnäs

  • 2äggulor
  • 2 dlrapsolja
  • 1 tskjapansk soja
  • 1 krmsalt

Koriandersalsa

  • 1 krukakoriander
  • 0,5gurka
  • 0,5rödlök- liten
  • 0,5lime
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • hamburgerbröd

Gör så här

  1. Sötpotatis-fries: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med flingsalt och peppar.

  2. Rosta mitt i ugnen 25–30 min, rör om försiktigt när hälften av tiden gått. Ändra till grilleffekt när ca 5 min återstår av tiden och ställ plåten högt upp i ugnen så blir friesen extra krispiga.

  3. Sojamajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt oljan droppvis under vispning. Tillsätt sojan och krydda med salt.

  4. Koriandersalsa: Finhacka koriandern. Skala gurkan, halvera den på längden. Kärna ur med en tesked. Skär gurkan i små kuber. Skala och finhacka löken. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.

  5. Burgare: Skala och riv löken. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små burgare.

  6. Grilla burgarna ca 5 min på varje sida, använd gärna ett halster. Kontrollera så att burgarna är genomgrillade. Servera burgarna i hamburgerbröd med koriandersalsa, sojamajonnäs och sötpotatis-fries.

Vad tyckte du om receptet?