Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingburgare med romansallad och caesardressing

Tröttnat på vanliga hamburgare? Utmana klassiker med en ny variant på kyckling.

Kycklingburgare med romansallad och caesardressingKycklingburgare med romansallad och caesardressingKycklingburgare med romansallad och caesardressing
Kycklingburgare med romansallad Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 0,5 dlströbröd
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5gul lök
  • 1ägg
  • salt
  • peppar
  • smör- till stekning
  • 1 pktbacon
  • 1rödlök
  • 1avokado

Caesardressing

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskcitronsaft
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 msksardellcrème- Zeta (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • 1vitlöksklyfta
  • evsalt

Till servering

  • bröd- gott,gärna ciabatta eller lantbröd
  • 1romansalladshuvud- parmesanost

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och matlagnings- grädde och låt det svälla lite.

  2. Blanda ner finriven lök och ägg och därefter färsen.

  3. Krydda med salt och peppar.

  4. Forma till fyra runda burgare och stek i smör, 2–3 minuter på varje sida tills de fått fin, gyllene färg. Ställ därefter in i ugnen i 225 grader i några minuter tills de är helt genomstekta.

  5. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållpapper.

  6. Skär rödlök och avokado i fina skivor.

  7. Dressing: Blanda ingredienserna till dressingen med finhackad vitlök och smaka av med lite salt.

  8. Dela brödet och lägg på fina salladsblad, varma kycklingburgare, rödlöksringar, avokado och knapriga baconskivor. Hyvla över paremsan.  Avsluta med att ringla på dressingen och servera det som blir över vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?