Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw

Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw passar både som lunch och middag. Paprika- och chilipeston har en fyllig paprikasmak och en fin touch av chili. Den ger en bra skjuts till det milda kycklingköttet.

Kycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslawKycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslawKycklingburgare med paprika- och chilipesto och coleslaw
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer- (à 125 g)
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1tomat
  • 2hamburgerbröd- stora
  • 1gemsallad
  • 1 dlpaprika- och chilipesto- (Zeta)

Cole slaw

  • 150 ggrönsaksblandning- strimlad, t ex med morot, rödbeta och broccoli
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 tskcitron- pressad
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Cole slaw: Blanda grönsaks-blandningen med yoghurt och majonnäs. Smaksätt med citronsaft och krydda med salt.

  2. Klyv kycklingfiléerna så att det blir två tunna filéer av varje filé. Stek dem i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär tomaten i tjocka skivor. Låt den steka med kycklingen ca 1 minut på varje sida.

  4. Rosta hamburgerbröden i brödrost. Fördela salladen på brödens undersidor. Lägg på kyckling, tomat och klicka på pesto. Lägg på brödlocken och servera burgarna med cole slaw.

Vad tyckte du om receptet?