Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingburgare med chilimajonnäs

Kycklingfärs är en bekväm produkt som du hittar i köttdisken.

Kycklingburgare med chilimajonnäs
Kycklingburgare med chilimajonnäs
Kycklingburgare med chilimajonnäs

Ingredienser

  • 6 skivorbacon
  • 500 gkycklingfärs
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 2 mskpersilja- strimlad
  • 1 msksmör
  • 1 mskrapsolja

Tillbehör

  • 4 mskmajonnäs
  • 2 msksweet chilisås
  • 4hamburgerbröd
  • 0,5rödlök- liten, i skivor
  • 1tomat- i skivor
  • 25 grucola

Gör så här

  1. Finhacka två baconskivor. Blanda kycklingfärsen med bacon, ägg, salt och persilja.

  2. Dela färsen i fyra delar och forma den till burgare på vattensköljd skärbräda.

  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme tills de fått fin färg, 2-3 min på varje sida. Efterstek under lock 3-5 min.

  4. Stek resten av baconskivorna knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Blanda majonnäs och chilisås. Grilla hamburgerbröden så att de får fin färg.

  6. Lägg burgarna i hamburgerbröden och toppa med chilimajonnäs, bacon, lök- och tomatskivor och rucola.

Vad tyckte du om receptet?