Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingburgare med chilimajonnäs

Kycklingburgare med chilimajonnäs kan också göras av ­färdigmald kyckling- eller kalkonfärs. Då behövs inte matberedare, utan allt blandas i en skål.

Kycklingburgare med chilimajonnäs
Kycklingburgare med chilimajonnäs
Kycklingburgare med chilimajonnäs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gkycklingfilé
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskrapsolja
  • 200 gskogschampinjoner
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msksoja- japansk

Chilimajonnäs

  • 1ägg
  • 2 mskdijonsenap
  • 3 mskchilisås
  • 1 tsksambal oelek
  • 2,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt

Garnering

  • 25 gmâchesallad

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Mixa i en matberedare. Tillsätt ägg, salt och peppar. Mixa till en slät smet. Forma till fyra burgare. Stek dem i olja på medelvärme ca 5 min på varje sida.

  2. Majonnäs: Knäck ägget i en liter­kanna eller annan hög skål. Tillsätt senap, chilisås, sambal och olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den långsamt uppåt. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.

  3. Skiva champinjonerna tunt. Stek dem i torr stekpanna på medelvärme tills de får färg och vätskan kokat bort, ca 3 min. Skala och finhacka vitlöken, blanda den med svampen. Stek ytterligare ca 1/2 minut. Tillsätt sojan och ta bort från värmen.

  4. Dela hamburgerbröden och stek eller rosta dem lätt. Lägg i kycklingburgarna och toppa med sojastekt svamp, chilimajonnäs och sallad. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?