Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingburgare med chilimajonnäs kan också göras av färdigmald kyckling- eller kalkonfärs. Då behövs inte matberedare, utan allt blandas i en skål.
Skär kycklingen i bitar. Mixa i en matberedare. Tillsätt ägg, salt och peppar. Mixa till en slät smet. Forma till fyra burgare. Stek dem i olja på medelvärme ca 5 min på varje sida.
Majonnäs: Knäck ägget i en literkanna eller annan hög skål. Tillsätt senap, chilisås, sambal och olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den långsamt uppåt. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.
Skiva champinjonerna tunt. Stek dem i torr stekpanna på medelvärme tills de får färg och vätskan kokat bort, ca 3 min. Skala och finhacka vitlöken, blanda den med svampen. Stek ytterligare ca 1/2 minut. Tillsätt sojan och ta bort från värmen.
Dela hamburgerbröden och stek eller rosta dem lätt. Lägg i kycklingburgarna och toppa med sojastekt svamp, chilimajonnäs och sallad. Servera genast.