Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är verkligen en lyxig burgare! Mötet mellan peso och balsamvinäger är magiskt!
Sätt ugnen på 200 grader, gärna grillfunktion. Bryt bort foten av svamparna och pensla undersidan av svampen med olivolja. Salta och peppra. Lägg svamparna i en ugnssäker form och grilla i cirka 5 minuter eller tills svampen börjar bli skrynklig.
Ta ut svampen, låt svalna något och lägg den i en burk med lock. Slå på balsamvinäger och olivolja. Sätt på locket och låt stå i kylskåp så länge som möjligt innan servering. Tänk på att balsamicosvampen blir ännu godare om du förbereder den någon dag innan servering.
Banka ut kycklingfilén lätt så att den blir tunn. Salta och peppra och pensla med pesto på båda sidor.
Tänd grillen och förbered under tiden tillbehören. Grilla kycklingfilén i cirka 4-5 minuter på ena sidan, vänd och lägg på mozzarellaskivor på varje filé. Grilla i ytterligare 4-5 minuter och kontrollera att kycklingen är genomgrillad. Låt brödet grilla med på slutet.
Lägg ihop varje hamburgare med en portabellosvamp, kycklingfilé, pesto, gräslök och sallad. Servera med oliver.
Recept från Mitt kök