Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaker från Asien har inspirerat till denna sunda burgare.
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, ta bort torra blad och finhacka citrongräset.
Blanda chili, vitlök, citrongräs, färs, ägg, salt och peppar. Arbeta färsen kraftigt tills den börjar tjockna, annars blir burgaren för lös. Forma till 4 burgare.
Grilla burgarna tills de är genomstekta, 5-6 min på varje sida.
Avokadokräm: Kärna ur avokadorna och mosa grovt med olja, citronsaft, salt och peppar.
Skala och skär rättikan tunt med mandolin eller potatisskalare. Låt ligga ca 10 min i iskallt vatten så att smaken mildras.
Skär tomat och lök i tunna skivor. Skölj och bryt salladen i bitar.
Bred avokadoröra på över- och undersidan av bröden. Lägg på salladsbladen, burgarna och resten av grönsakerna.