Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingburgare med avokadokräm och krispig rättika

Smaker från Asien har inspirerat till denna sunda burgare.

Kycklingburgare med avokadokräm och krispig rättikaKycklingburgare med avokadokräm och krispig rättikaKycklingburgare med avokadokräm och krispig rättika
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1citrongräs
  • 600 gkycklingfärs
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Avokadokräm

  • 3avokador
  • 1 tskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 0,5rättika- (ca 180 g)
  • 2tomater
  • 2silverlökar- eller färska lökar
  • 4salladsblad
  • 4hamburgerbröd

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och finhacka  chilin. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, ta bort torra blad och finhacka citrongräset.

  2. Blanda chili, vitlök, citrongräs, färs, ägg, salt och peppar. Arbeta färsen kraftigt tills den börjar tjockna, annars blir burgaren för lös. Forma till 4 burgare.

  3. Grilla burgarna tills de är genomstekta, 5-6 min på varje sida.

  4. Avokadokräm: Kärna ur  avokadorna och mosa grovt med olja, citronsaft, salt och peppar.

  5. Skala och skär rättikan tunt med mandolin eller potatisskalare. Låt ligga ca 10 min i iskallt vatten så att smaken mildras.

  6. Skär tomat och lök i tunna skivor. Skölj och bryt salladen i bitar.

  7. Bred avokadoröra på över- och undersidan av bröden. Lägg på salladsbladen, burgarna och resten av grönsakerna.

Vad tyckte du om receptet?