Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på riktigt smakrika kycklingburgare. Kan göras plattare så kan de stekas färdigt i pannan.
Sätt ugnen på 150°. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda färsen med salladslök, vitlök, liemskal, koriander, sweet chili och salt. Forma färsen till hamburgare i en hamburgerform eller i en utstickare, 7–8 cm i diameter.
Blanda mjöl och vitpeppar på en tallrik. Vispa upp ägget och lägg ströbrödet i en mindre skål. Panera burgarna genom att först doppa dem i mjöl- och pepparblandningen, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet.
Bryn burgarna på medelvärme i olja ca 2 min på varje sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min.
Dressing: Blanda alla ingredienser.
Dela bröden och stek eller grilla snittytorna. Lägg på kycklingburgarna, dressing och sallad. Servera med avokadoklyftor, lime, koriander och lite extra sweet chilisås.