Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklingburgare Key West

Recept på riktigt smakrika kycklingburgare. Kan göras plattare så kan de stekas färdigt i pannan.

Kycklingburgare Key WestKycklingburgare Key WestKycklingburgare Key West
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 gkycklingfärs
  • 2salladslökar
  • 1lime
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 mskkoriander- hackad
  • 1 msksweet chilisås
  • 1 tsksalt
  • 1 mskrapsolja

Panering

  • 1 dlvetemjöl
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 1ägg
  • 1,5 dlströbröd

Sweet chilidressing

  • 2 dlcrème fraiche- eller grekisk yoghurt
  • 3 msksweet chilisås
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd- se recept
  • 8 bladromansallad- späda
  • 1avokado
  • 1lime
  • koriander
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda färsen med salladslök, vitlök, liemskal, koriander, sweet chili och salt. Forma färsen till hamburgare i en hamburgerform eller i en utstickare, 7–8 cm i diameter.

  2. Blanda mjöl och vitpeppar på en tallrik. Vispa upp ägget och lägg ströbrödet i en mindre skål. ­Panera burgarna genom att först doppa dem i mjöl- och pepparblandningen, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet.

  3. Bryn burgarna på medelvärme i olja ca 2 min på varje sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  5. Dela bröden och stek eller grilla snittytorna. Lägg på kyckling­burgarna, dressing och sallad. Servera med avokadoklyftor, lime, koriander och lite extra sweet ­chilisås.

Vad tyckte du om receptet?